Posted on

Hoeveel kost het echt op uw creditcard bankrekening, of hoe u uw kaart verstandig gebruikt

Hoe wordt het bedrag van de rente op de creditcard berekend? Waarom lopen we schulden op? Hoe kun je ermee omgaan? – dit is de invoer.

In het vorige artikel uit de cyclus “Savoir-vivre van bankkaarten” beschreef ik in detail de regels voor het functioneren van creditcards. Ik liet hun voor- en nadelen zien, legde uit wat de rentevrije periode is en beschreef hoe bankrekening de afwikkelingscycli functioneren, ervan uitgaande dat we alle schulden op een doorlopende basis terugbetalen.

Vandaag zal ik me concentreren op een minder dan optimistisch scenario. Ik zal de gevolgen laten zien van het bouwen en onderhouden van schulden op een creditcard. Ik zal ook uitleggen hoe rente wordt berekend. Ik zal adviseren wat kan worden gedaan om de kosten van het onderhoud van deze schuld te verminderen, en ook rekening houden met de psychologische aspecten van het gebruik van creditcards. Tot slot zal ik kort samenvatten hoe u kunt proberen problemen en overmatige schuldenlast te voorkomen.

Ik nodig je hartelijk uit

De maximale rentevoet op de creditcardschuld
Zoals je weet, is een creditcard een mooie manier om een ​​gratis lening te krijgen, als je contant betaalt en elke maand betalen we het volledige saldo uit dat op de rekening staat. De situatie is echter gecompliceerd als we de schuld niet volledig of volledig terugbetalen – we betalen alleen de minimumvergoeding van 5% van het schuldsaldo. We krijgen automatisch krediet in zo’n geval – en dat is best duur.

Theoretisch heeft elke creditcard een eigen rentevoet (het bedrag ervan kan worden gecontroleerd in de tarieven van de bank en in de commissies). In de praktijk is de rente in de meeste gevallen echter 4 keer zo hoog als die van de Nationale Bank van Polen. Momenteel is dit na de laatste renteverlaging 10% per jaar. Er kan worden gezegd dat dit niet veel is, maar het is het maximale tarief dat banken nu kunnen eisen. Alle geldleningen hebben een lagere rente, bijvoorbeeld rond de 5% -8%. Men moet echter niet vergeten dat hun kosten worden verhoogd door de commissie voor hun toekenning en de kosten van aanvullende verzekeringen, die banken steeds vaker vereisen.

Alleen houders van meer prestigieuze kaarten, zoals goud en platina, kunnen rekenen op een lagere rente op de lening. Niettemin betalen ze meestal hogere jaarlijkse kosten voor het hebben van dergelijke kaarten zelf bankrekening.

Hoe worden rentebetalingen bankrekening op een creditcard berekend?

Banken maken het ons niet gemakkelijker om de regels te begrijpen volgens welke de hoeveelheid rente wordt berekend. Het is absoluut de moeite waard ze te kennen om bewust een creditcard te gebruiken.

De hoogte van de rente bankrekening is uiteraard afhankelijk van het saldo van de schuld na de deadline voor de terugbetaling van de kaart. Maar niet alleen. Het komt ook voor dat we alle schulden op tijd betalen en tegelijkertijd hebben we interesse om te betalen. Het is ook belangrijk om de kaart gedurende de hele factureringscyclus te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *